lauantai 25. maaliskuuta 2017

1.1.2017 O-sechi - uudenvuoden ensimmäinen aamupala

Uudenvuoden aamuna auringonnousun jälkeen Masako vei meidät appievanhempiensa luokse syömään perinteistä uudenvuoden ensimmäistä aamupalaa. Heidän kotinsa oli kaksikerroksinen asunto kerrostalossa, muutoin melko "länsimaisen" näköinen asunto, mutta siellä oli olohuoneena japanilaistyylinen huone, jossa istutaan lattialla pöydän äärellä.  

Perinteinen aamupala sisälsi kaloja ja mereneläviä monella tavalla laitettuna, sekä eräänlaista riisimössöä. Tarjoiluun kuului itsetehtyä sake-sekoitusta, jota juotiin laakeilta vadeilta. Parhaimman makuista sakea, mitä olen maistanut oli tämä sekoitus ja sain siihen reseptinkin :D Isäntä oli puhelias ja hyväntuulinen, ja jutteli paljon minun ja Jannien kanssa.

Kimono oli ollut koko yön päälläni ja varsinkin syönnin jälkeen olo alkoi tuntua tukalalta kimonossa, ja sitä käytiin yläkerrassa Masakon kanssa vähän käyttämässä pois ja höllentämässä :D

Tässä kuvia kirjasta jossa selitetään perinteisiä ruoka-aineksia ja myös uudenvuoden juhlan koristeita.


Männynoksia ja bambuja materiaaleina perinteiseen tapaan
Aamupalan jälkeen käytiin temppelissä pyytämässä onnea ja terveyttä tulevalle vuodelle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti