perjantai 16. joulukuuta 2016

11.12. Garrettin kanssa kotokauppaan ja joulutori

Sunnuntaina suunnistimme Garrettin kanssa kotokauppaan.

Metrosta
Kotokauppa, jonka yläkerrassa on pieni konserttisali.
 Kanteleensoittajana olen yllättynyt koton samanlaisista viritystapeista. Opetttaja Okazaki oli minulle jo etukäteen kertonut ja suositellut kotoa, jossa nuo tapit olisivat soittimen kannen päällä, eikä sisällä kaikukopassa, kuten kaikista perinteisin tapa on. Kannen sisälle viritystappiin on todella vaikeaa vaihtaa kieltä sen katketessa, ja minun olisi hyvä osata sellaiset toimenpiteet kuitenkin tarvittaessa tekemään itse Suomeen tultuani.

Koton oheistarvikkeet kasattiin myös: säilytyspussi, kantolaukku, matala nuottiteline, pieni soittokoroke koton toiseen päähän (korottaa soitinta lattialta soitettaessa, niin soittoasento säilyy mahdollisimman hyvänä), kielisillat, varakieliä, viritysavain, säädettävät lisäkynsimet (joilla muutkin voivat kokeilla kotonsoittoa). Koton ja tarvikkeet pääsee hakemaan sitten myöhemmin :P

Tälläkerralla mukaan lähti kuitenkin jo melkoinen läjä kotonuotteja opeteltavaksi.

Kotokaupan jälkeen lähdettiin pistäytymään Osulle välipalalle.

Eräänlaisia perinteisiä festivaali-snäkkejä. Riisipalloja makeassa soijakastikkeessa paistettuna

Tämä oli jotain maustetumpaa ja hurjan tulista :D

Tämä oli niin taivaallisen hyvää!!! Kuin lihapiirakka jossa on sisällä lihakeitto liemineen! Varovasti piti syödä kun niin kuumaa.

Garrett lähti kohti kotia ja itse halusin vielä pistäytyä katsomassa keskuspuiston joulutoria. Vähän joulufiilistä keräämässä :)





Jotain hassuja eläimiä rullilla, joilla lapset pääsi ratsastamaan
Pikkutyttö seepran selässä oli niin suloinen talvitakissaan :)
Sitten löysin lumisadepallojen askartelupisteen lapsille ja Sarille ;D 
Joulupalloon sai itse valita ja liimata sisälle haluamansa hahmot. Vaihtoehtoina erilaisia eläimiä (pingviinejä, hirviä, pandoja, pupuja, ja afrikan savannin eläimiä) ja hahmoista lumiukko ja joulupukki.

Omaani päätyi lumiukko ja panda :D



Alkoi olla todella kylmä sää, tuuli oli pureva

Joulupukki oli myös paikalla 

Keskuspuiston suihkulähteet



Keskuspuiston Sakaen päädyssä sytyteltiin kynttilöitä. Kysyin mikä tämä oikein on, niin vastaukseksi kertoivat, että 5 vuotta sitten tapahtuneen suuren maanjäristyksen johdosta muistojuhla. Kynttilät muodostivat jonkinlaisen muistokirjoituksen, joka on varmasti näyttänyt vaikuttavalta tv-tornista ja muualta korkealta katsottuna. Pääsin itsekin sytyttämään muutaman kynttilän.




Kynttilöiden sytyttelyn ohella oli myös muuta ohjelmaa
Koululaiskuoro lauloi
Tuulen takia kynttilöitä ruettiin suojaamaan paperirullilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti