sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Koton pakkaus ja musisointia

Kotoliikkeen mies tuli koululle pakkaamaan koton paluulentoa varten. Koto säilytyspussissaan ja kantolaukussaan ja tarvikkeineen pakattiin pahvilaatikkoon, joka suljettiin tiukasti ja tiiviisti :D 
Piirsin itse koton laatikkoon kanji-kirjoitusmerkeillä "koto" :D Koto-soittimelle on olemassa kaksi erilaista kanjia (helpompi ja vaikeampi).

Helpompi koto-kanji näkyy tälläpuolella



Koton pakkauksen jälkeen otettiin Masakon kanssa Yukiko mukaan musisointiin ja kokeiltiin lisää erilaisia improvisaatioita ja tälläkertaa myös lisää (koton) eri sävellajeja: hira-jyoushi (molli), nogi-jyoushi (duuri), sekä okinawalaista asteikkoa. 

Tässä nogi-jyoushi ja iloinen meininki :D
 Sitten tutustelin shamisenia vähän enemmän. Shamisenin kanteen (valkoinen osa) käytetään kissan tai koiran nahkaa. Soittimen kansi on kokonaan joko jompaa kumpaa tai etupuoli kissaa ja takapuoli koiraa. Mitä enemmän soittimessa on kissannahkaa sitä kalliimpi se on ja äänen kannalta kissan nahka on kuulemma parempaa. Shamisenin kielisilta on tehty kilpikonnan kuoresta. Kotossa kielisillat ovat kovaa muovia.


Nuo pienet reiät kielien alla ovat olleet kissan nisät
Kokeilin soittaa shamisenia, ja se oli melkoisen vaikeaa :D 

https://drive.google.com/file/d/0B7F5FXS3DlvZVjNjRnd3anY5a1E/view?usp=sharing

Joskus erittäin harvoin kotoa soitetaan myös lansimaisista nuottiviivasto-nuoteista, varsinkin orkesterisoitinten kanssa yhteen soitettaessa, mutta se on kuulemma haastavaa. Masakolla on huilistin kanssa projekti meneillään. 
 Sain ylipuhuttua Masakon ja Yukikon onseniin musisointien jälkeen. Päädyimme ajamaan taksilla, mikä on täällä hieman edullisempaa kuin Suomessa (lyhyemmät matkat). Niin taksin- kuin linja-autonkuljettajatkin käyttävät useimmiten valkoisia hansikkaita. Takseissa on valkoiset pitsipäällysteiset penkit ja kuljettaja avaa ovet paikaltaan nappia painamalla.

Taksista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti