torstai 22. joulukuuta 2016

Japaninkielen ihmettelyä ja konserttijännitystä

Kuukauden kolmas keskiviikko on vihreiden roskapussien päivä :) Ensimmäistä kertaa pääsin viemään vihreän roskapussin jossa siis mm. lasi, posliini jäte. Myös roska-autoissa on värit roskapäivän mukaan. Huomasin tämän vasta nyt keskiviikkona, kun näin vihreän roska-auton keräämässä näitä vihreitä roskapusseja :D


Misaton kanssa koululounaalla tutkailtiin viikonpäivien kanjeja, niiden käyttöä sekä alkuperää. Misato pitää mukanaan muistiota (yleensäkin asioita varten) mutta siihen piirrellään urakalla kanjeja ja hiraganoja kun pääsemme oikein vauhtiin :D

Viikonpäivien kanjit vasemmassa reunassa sunnuntaista perjantaihin alhaalta ylös. Maanantain kanji on myös kuun ja kuukauden merkki, ja sunnuntain kanji tarkoittaa myös aurinkoa. Lisäksi esimerkiksi tiistain kanji-kirjoitusmerkki tarkoittaa sekä tulta, että Mars-planeettaa ja keskiviikon kanji tarkoittaa vettä sekä Merkuriusta. Viikonpäiviin (nichi-yobi, getsu-yobi jne) joskus lisättävä yobi-kanjimerkki tarkoittaa tähdistöä. Misato selitti, että viikonpäivät ovat saaneet japaninkieliset nimensä tähdistöjen  ja planeettojen aseman mukaan. 
Tässä ihmeteltiin yen-sanan monia merkityksiä (rahayksikkö jeni, ympyrä ynnä muut merkitykset)  ja perinteistä hintojen merkitsemistapaa käyttäen numeroiden kanjeja. Esimerkiksi teekaupassa ja joissain ravintoloissa hinnat esitetään pelkästään japanilaisilla numerokanjeilla, ei länsimaisin numeroin. Numerokanjit ovat samat mitä käytetään koton kielien numeroissa, joten niiden kanssa ei ole ongelmia ;)
Misaton kanssa Nice Dayssä kahvilla ja matcha-mirukulla


Hämmentävien kukkalöytöjen puisto Inabaji. Tässä narsissia joulukuussa :D
Tämä oli kans joku hauskannäköinen kukka jota oli tosi paljon

Käväisin keskiviikkoiltana Osulla. Osu-kissa oli jouluvaloissa :)


Osulta löytyi toinenkin kissa joka oli ihan sekaisin :D


Kanteleen kanssa tutustumassa Do-saliin
Sensei Kawai tuli luokkansa kanssa asentamaan äänentoistoa ja kanteleen mikitystä konserttia varten. Musiikkiteknologian opiskelijat auttoivat Kawaita tuomalla ja kokoamalla kaiken tarvittavan saliin ja virittämällä paikoilleen yhdessä opettajansa kanssa.

Soundcheckin jälkeen osa opiskelijoista tuli ihmettelemään kanteletta, että mikä se tämmönen vekotin oikein on :D



Kantelekonsertti siirrettiin alkavaksi tuntia aikaisemmin eli konsertti alkaa siis klo 12:15, Koska kyseessä oli pieni ajankohtamoka, koulun osalta ehdotettiin että myös 13:15 alkuperäisenä konserttiaikana järjestetään myös pieni kantelemusiikkihetki. Tuolloin näytettään videolta 12:15 alkaneesta konsertista taltioituna Triosonaatti ja soitan uudelleen Tonyn sävellyksen "a Little Box of northern Stars". Lisäksi vähän soitinesittelyä kanteleesta Misaton kanssa ja mahdollisesti myös jotain pientä koto-kantele-duolla.

Luottavaisella mielellä kohti huomista konserttia. Huomenna aikainen herätys ja kiireetön aamu hyvän aamupalan kera, niin päivä alkaa hyvin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti