perjantai 16. joulukuuta 2016

Oma koto ja kylmää säätä :D

Koin yhtenä yönä kahden aikaan jännittävän herätyksen, kun kaksi poliisia soitti ovikelloa melkoisella antaumuksella. Ovikamerasta näin poliisit oven takana, ja unenpöpperössä mietin mitähän olen nyt oikeen tehnyt ja avasin oven. Poliisit eivät jutelleet sanaakaan englantia, mutta mitä heidän puheestaan japaniksi ymmärsin, niin ilmeisesti autosta oli kyse. Sanoin, ettei minulla ole autoa japanissa. En ole varma ymmärsivätkö he, mutta yhteisymmärrykseen ei käsittääkseni päästy tai he eivät löytäneet etsimäänsä ja lähtivät tiehensä. Misatolta kysyin seuraavana päivänä asiaa, niin hän tuumasi että saattoivat etsiä asuntoni edellistä asukkia.

Poliisiauto parkissa talon edessä bussipysäkillä
Nämä ihanat kukkivat teepensaat ovat vain päiväpäivältä ihanampia <3
Vaihteeksi sushi-iltapala, nuo oranssit mätipallerot rullan sisällä oikealla takana ovat todella maukkaita.
On ollut sateista, väkeä sateenvarjoineen odottelemassa bussia
Ja bussi numero 13 Nakamura koenille
Olin seuraamassa Garrettin soittotuntia keskiviikkona, jolla tälläkertaa soitettiin shamisenia. Tavallisesti laulumelodia ja soittomelodia ovat erilaiset, ja laulun yhdistäminen eri melodiassa kulkevaan soittoon on haastavaa. Pääaineisille kotonsoittajille shamisenin opiskelu on yliopistossa pakollista, koska shamisen on todella oleellinen osa myös kotomusiikkia ja perinteisiä soitinkokoonpanoja. Ei näyttänyt helpolta soitettavalta, kun soittimen kaulassa ei ole mitään otemerkkejä tms. ja se on noin pitkä. 

Tämän linkin sain Garrettilta, ei-niin perinteistä, mutta todella taidokasta ja vaikuttavaa shamisenin soittoa. Soitin elää eri musiikkityyleissä ja mm. kaulan paksuus vaihtelee eri shamisen-tyyleissä soitettavan musiikin vaatimusten mukaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Y66JYFPHcoc




Garrettin soittotunnin jälkeen oli sitten viimeinen oma soittotuntini täällä. Yhteistreenejä vielä onneksi on tammikuun konserttia varten. 

* * *

Kun tälläviikolla lakkasi satamasta, niin vuorille näkyi sataneen lumen <3 Vuoristo joka siintää taivaanrannassa on Gifun prefektuurissa. 


Lumiset vuoret kaukana
Torstai-aamuna lähdin hakemaan omaa kotoani kotokaupasta Kawanan metroaseman vierestä! :D Kotoliike aukesi kymmeneltä, joten tähtäsin olevani silloin siellä, että ehdin tuoda koton asunnolle, ennen koulun alkamista kahdelta. Ensin linja-autolla Nakamura koenin metroasemalle ja siitä keltaista metrolinjaa pitkin Fushimille, jossa vaihto siniseen Tsurumai-metroon ja siitä Kawanalle :P

Kotokaupan portailta, metron sisäänkäynti suoraan edessä ja pieni leikkipuisto

Kotokaupan kyltti, Ideguchi Gakkiten
Koto kantolaukussaan asunnolla
Koulupäivä koostui sitten Triosonaatin treeneistä, tapaaminen kantelekonsertin äänentoistosta vastaavan opettajan sensei Kawain kanssa, ja japanilaisen tanssin tunnista. Sensei Kawai halusi  nähdä kanteleeni ja suunnitella lisämikitystä. Kerroin myös miten sitä aikaisemmin on mikitelty. Tapaamisen päätteeksi Kawai näytti pätkän japanilaisesta animaatiosta Girls und pantzer, jossa tyttö istuu kaiteella ja soittaa 11-kielistä kannelta:

Image result for girls und panzer kantele

Related image
Image result for girls und panzer kantele


Related image


Koulun pihalla on myös japaninvaahtera, joka hohtaa nyt tulipunaisuuttaan


Tanssiryhmän viimeinen tunti. Kaikki nämä tytöt opiskelevat koton soittoa. Tanssin opettaja sensei Nishikawa alarivissä toinen oikealta.
* * * 

Koulupäivän jälkeen pääsin kuorimaan koton kotelostaan ja säilytyspussistaan, pitihän se heti päästä virittämään ja tutustumaan enemmän sen kanssa :)

Koton säilytyspussin hienoa kuviointia
Ikioma kotoni mun <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti