lauantai 24. joulukuuta 2016

わたしのカンテレコンサート


Aamulla kävin hyvissä ajoin virittelemässä kanteleen ja lämmittelemässä soittoja viimeisiä orkesteriharjoituksia varten. Kenraaliharjoitus meni todella mukavasti, joten tuntui todella mieluisalta  ja itseluottavaiselta päästä soittamaan. 


Triosonaatti Yukin, Main ja Momon kanssa
Kantelekonsertto ! Kantele &  orkesteri
sävellyskurssilla syntynyt Tony Uhmin sooloteos kanteleelle "a Little box of northern Stars"
Pieni rasia pohjoisen tähtiä
Konsertin jälkeen helpottuneena ja tyytyväisenä säveltäjän kanssa :D
Sitten luokseni tuli tyttö joka puhui suomea! Sachie Sawada, joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa viulunsoittoa ja on tullut uudeksi vuodeksi käymään kotonaan Japanissa. Tuntuipa hassulta puhua niin pitkästi suomea naamatusten jonkun kanssa sitten kolmen kuukauden :D Jotenkin hassu tunne suuussa :D


Konsertin jälkeen lähdettiin syömään Jannien, Tonyn ja Jinan kanssa. Syötiin Nagoyalaista versiota pastasta. Makaroonia, mausteista kastiketta jossa japanilaisia makkaroita ja kananmuna. Maistuvaa oli! :P

Onnellinen kun saa ruokaa koitosten jälkeen! :D
 Viimeisellä sävellyskurssin tunnilla konsertin jälkeen, soitettiin ja laulettiin suomalaisia joululauluja. Soitin opettajan kanssa piano-kantele-duona Sibeliuksen "On hanget korkeat nietokset" ja Madetojan "Arkihuolesi kaikki heitä". Sitten kaikki halusivat kuulla jotain tyypillistä suomalaista surullista joulumusiikkia, niin soitimme sensei Kobayashin kanssa vielä oman joululaulu-lempparini "Sydämeeni joulun teen."
Lopputunnista intouduimme laulamaan Jouluyö, juhlayötä eri kielillä, niin että jokainen kurssilta lauloi omalla kielellään ja lopuksi englanniksi. Meillä on siis ollut kovin kansainvälinen sävellyskurssi, kun opettajan lisäksi vain yksi kurssilaisista on japanilainen. Garrett on Yhdysvalloista, Tony ja Jina alunperin Koreasta ja Jannie Kiinasta.

Jina oli ollut käymässä kotonaan Koreassa ja toi kurssillemme tuliaisina suklaata, jossa Seoulin arkkitehtuuria ja kuuluisia rakennuksia kuvattuna.

Minulle nuista maistui Namdaemun :P
Ja jälleen näkymä luokan ikkunasta. Tälläkertaa upeanväriset pilvet ja viimeisten auringonsäteiden osuminen pilvenpiirtäjään Nagoyan asemalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti