perjantai 16. joulukuuta 2016

Luistelua Sakaella ja Osu

Sakaen Oasis21 ostoskeskuksen aulaan on tullut talven ajaksi luistelurata. Ja täällähän ei vielä pakkasta ole näkynyt, joten tuo luistelujää on kovaa vahaa. Materiaalina hyvin eksoottista luistelua ajatellen... ja paljon vaikeampi kuin oikea jää, hieman epätasainen ja öljymäisen liukas. Mutta todella hauskaa oli käydä Jannien kanssa luistelemassa (ties kuinka pitkästä aikaa :D ) tällaisessa miljöössä.


Mielestäni osaan luistella kohtalaisen hyvin, mikä tarkoittaa lähinnä liikkumista eteenpäin ja hieman takaperinkin. Mitään hyppyjä tai muuta eteenpäinluistelua taidokkaampaa en osaa, mutta silti selvästi yksi pieni japanilaistyttö tuijotti minua joka välissä ja selvästi katsoi vauhdikasta menoa luistimet jalassa ihmetellen :D

Jannien kanssa juteltiin ja hän ihmetteli kun kerroin suomalaisesta koululiikunnasta, että Suomessa lapset hiihtävät ja luistelevat koulussa liikuntatunneilla. Täällä huomasi sen asian arvokkuuden ja liikunnallisen (niinkuin muunkin) yleissivistyksen palkitsevuuden :D Se on todella hieno ja tärkeä asia. Japanissa liikunta koulussa toteutetaan erilaisin kerhoin, joihin osallistuminen on näkemäni perusteella hyvin aktiivista. 


Sitten oli täydellinen ilma valokuvaukselle, niin piti päästä jälleen Oasiksen katolle :D

Kulttuuri ja taide-keskus tuo iso rakennus oikealla. Alhaalla puistoa Oasiksen ympärillä
"Tämä on vettä" - no niin ilmeisesti on! (kuin kuuman lähteen etsijät Muumilaaksossa) :D

 Sitten Osulle hengailemaan, Jannie ei kuulemma ollut siellä käynyt aiemmin.


PPAP!!! Hitti !
 Pen Pineapple Apple Pen -  https://www.youtube.com/watch?v=Ct6BUPvE2sM

Kauppa pelkkää kitaraa Osulla
Takoyaki-iltapala

Kimonostani puuttui vielä kengät, sidontavyöt, obi-tyyny (täyte joka pitää obia selkäpuolella kauniisti koholla, obivyön koristevyö ja alusmekko, niin pistäydyimme kivaan (ja edulliseen) kimonokauppaan, josta löytyi obivyön koristevyö, obityyny ja kengät. Kauppias oli todella mukava ja näytti paljon kuvia kirjoista miten kimono puetaan ja antoi kuvallisen ohjelehtisen myös mukaan.


Perinteisesti kimonossa kuulemma on tietyt väriohjeet, joiden perusteella valitaan kimono vöineen. Näyttäessäni kuvaa omasta vihreästä luumunkukka-kimonostani (jossa lainassa vihreä obivyön koristevyö), kauppias sanoi, ettei se ole kovin hyvä, kokonaisuus näyttää haalealta. Vyö on parempi olla eri väriä kuin kimono leveän obivyön väristä hieman riippuen. Valitsin obivyön koristevyöksi luumunvärisen tummanvioletin, joka sopii kivasti myös luumunkukkiin :)

Ihanan värikäs kimonokauppa
Paluumatkalla metrosta silmät osuivat mainokseen, josta tunnistin Joulupukin toimistorakennuksen Napapiiriltä!!! Mainos mainostaa 8 päivän matkaa Suomeen Napapiirille Joulupukkia ja revontulia katsomaan ja Ranskaan Pariisiin. Hassu tapaus! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti