lauantai 26. marraskuuta 2016

Shichi, go, san - wa Atsuta ni desu

Aurinkoinen sää kutsui jälleen seikkailemaan :) Aamupalan jälkeen Nagoyan karttaa pyöriteltyäni päätin lähteä katsomaan Atsutan puistoalueen ja temppelin. Vaihteeksi matkasin bussilla Sakaelle, joka kesti puolisen tuntia bussin tullessa aivan täyteen. Sakaesta sitten eteenpäin metrolla Jingu Nishin asemalle. 

Jingu Nishin metroasema on aivan puiston vieressä. Puiston sisäänkäynnille kävelyä muutama sata metriä.
Näkymiä kadulta

Puiston sisäänkäynnillä suuri torii-portti ja lyhdyt

Puistossa kasvoi tiheästi todella isoja puita, jotka tekivät puistosta upean hämyisän - melkein viidakkomaisen! Lintujen ääniä kuului puiden latvoista korkealta. 



Sitten löytyi iso pensaallinen kauniita kukkia. Nämä pensaat (josta aiemmin kuvaamani koulun vierellä oleva pensasaitakin on) ovat teepensaita! Ja näitä todellakin on täällä paljon kaikkialla, eikä mikään ihme :D En ole osannut kuvitella teepensaaseen kukkia, mutta kauniitahan nuo ovat :D

Teepensas kukkii

Tunnelmallisia kivipolkuja joka suuntaan

"Teekahvila" ja ruokapaikka lammikon rannalla, jonka ympärillä polku kierteli





Lammikon vieressä oli levähdys ja näköalapaikka, jossa tämä kissa kehräili kovasti
Puski, pyöri ja hyöri kun meni lähemmäs, kauniin värinen kisuli
Ruokapaikka lammeltapäin



Nuita isoja kivilyhtyjä oli puistossa paljon pääkulkuväylien varrella
Temppelille kuljettiin vielä parin muun toriiportin ali, joissa oli oksat koristeena
Käsien huuhtelupaikka

Puistossa temppelin luona oli todella paljon perheitä ja isovanhempia lasten kanssa, ja todella moni oli pukeutunut hienosti, joko kimonoon tai muuten siististi, selvästikin juhlistamaan tätä päivää. Tänään onkin kuulemma "varapäivä" perinteiselle "shinchi-go-san"-juhlalle, jota vietetään 15.11. . Juhla on 7-, 5-, ja 3-vuotiaille lapsille, ja perheet käyvät lasten kanssa temppeleissä kiittämässä jumalia lasten kasvamisesta ja vauvavuosista selviämisestä. Jumalilta toivotaan suosiollisuutta lasten terveydelle ja kasvulle tästä eteenpäinkin.

Näin monen isovanhemman valokuvaamassa vanhempiensa kanssa rukoilevia lapsenlapsiaan temppelin äärellä. Vanhemmat opastivat lapsille temppelin käytäntöjä ja rukoilurituaaleja

Lapsilla oli hienoja värikkäitä juhlavaatteita
Tässä yksi temppelin sivurakennuksista
Tässä näkyy iso varsinainen temppeli. Hieno tuo mänty, matsu, temppelin oikealla puolella, joka ikäänkuin pitelee puurakenteista temppeliä huomassaan. Perinteisen japanilaisen rakentamisen ideaali: rakennus osana luontoa - luontoon tehty.

Lapsia juhlavaatteissa temppelin edessä
Koju, jolla sai jonkinlaisen siunaustoimituksen. Nainen heiluttelee ja ravistelee helistintä, jossa kulkusia
Koetin kuvata niin, että mahdollisimman vähän tulisi ihmisiä mukaan, siksi näistä otoksista ei saa juuri käsitystä siitä paljonko väkeä oikeasti oli. :D 




Edessä näkyvästä rakennuksesta myytiin ilmeisesti jotain temppelissä uhrattavia esineitä, ja perinteisiä tikkuennustuksia. Kävin tutustumassa tapoihin ja ravistelemassa itsellenikin tikku-ennustuksen.
Isossa puisessa tölkissä oli tikkuja ja kannessa reikä. Astiaa ravistettiin ja reiästä putosi tikku, jonka mukaan sai ennustuslapun. Misato tulkkasi minulle tekstin lähetettyäni hänelle lapusta kuvan.

Vapaasti suomennettuna ja tiivistettynä: "Toiveesi eivät toteudu, jos olet rajoittunut omiin ympyröihisi. Menestyt ja saat iloa, kun teet asioita vahvasti uskoen. Älä kiirehdi mielihaluihin. Opi asioita hellittämättä. Kadottamasi asiat löytyvät, mutta niistä ei ole hyötyä. Varo tulemasta ryöstetyksi. Konflikti - parempi kun et edes aloita. Avioliitto & kosinta - varo ettet hämmenny. Onnenväri - sininen. Terveys - rauhallinen sydän on hyväksi." 
Tytöllä kaunis keltainen kimono
Kävin sitomassa ennuslappuni muiden joukkoon
Puisia rukouslaattoja onnenlappusten vieressä

´Puiston pääväylän vieressä kasvoi kunnioitustaherättävän kokoinen koristeltu puuvanhus. Ainakin neljä ihmistä olisi tarvittu, että kädet olisivat yltäneet ympäri.

Puuvanhuksen ympärillä oli juhlavia mäntyjä, joissa huomion kiinnittivät nuo heinävyöt. Japaniksi niitä kutsutaan komo-maki ja niillä kuulemma suojataan puut talveksi hyönteisiä vastaan. Kevään tullen suojat kerätään pois ja poltetaan.
Sitten syömään ! 

Tämä ei oikein maistunut tälläkertaa, nuo leveät nuudelit eivät kuulu omiin lemppareihin :D
Opastauluja puiston historiallisista kohteista, mm. silta josta kuva tämän postauksen alussa
Opastauluissa näkynyttä muuria
Puiston leveältä pääväylältä poislähtiessä
 Sitten hieman eksyin kun en tupsahtanutkaan samasta portista ulos, mistä olin tullut. Lähdin kiertämään puistoa ympäri ulkopuolelta, ja uskoin löytäväni jossain vaiheessa metroasemalle.


Meitetsun ostoskeskus, todennäköisesti :D

Lammikossa asusteli pikkuruisia kaloja :)
 

Metroasemalta löytyi tapahtumajuliste. Joku samurai-tapahtuma Nagoyan linnalla 11.12. Voisi mennä katsomaan jos ei satu muuta samaan aikaan. 
Metrolinjaa vaihtaessa päädyin pyörähtämään Sakaella hetken aikaa ja kävin tsekkaamassa Oasis 21:n jouluvalot :D


Luistelua täytyy kokeilla täällä! Ei ole muuten oikea jää, vaan jokin muu mielenkiintoinen luistelukelpoinen keinomateriaali : O Sää täällä pyörii vielä + 10 asteen tienoilla päivästä riippuen
Luistinvuokrausta

Sitten asunnolle syömään suklaata ja viihtymään japanilaisen telkkarin parissa :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti