tiistai 15. marraskuuta 2016

Watashi no atarashii midori kimono

Hyvää omenateetä ja itsetehty simpukka-kastike riisin kera :P Maanantain iltapala
Tiistaina kävin koululla soittamassa jälleen kotoa ja hyvin sujui. Innostuin myös soittelemaan omasta päästä ja todella tykkään koton äänestä varsinkin paljain sormin soitettuna. Kokeilin tehdä säestyskuvioita ja kuulostella erilaisia sointeja, kun soittaa kummallakin kädellä näppäillen ja vuorottelee melodiaa välillä sormissa ja kynsimissä.

San dan no shirabe - Kolme melodiaa, se vaikea kolmiosainen kotoläksyni.
Nuottivihkon sivujakin tosiaan käännellään oikealta vasemmalle
Koto-treenin jälkeen teki mieli kahvia, niin menin koulun kahvioon ja istuin kirjoittelemaan postikortteja. Sää näytti mukavalta, joten päätin lähteä käveleskelemään johonkin ja katsoa mihin päädyn. Kävin syömässä vaihteeksi kalaa, makrillia (jap. saba) tutussa ja edullisessa ruokapaikassa matkan varrella metroasemalle. 
Neidonhiuspuun lehtiä maassa syksynkeltaisina
Pyörä nojasi kuvauksellisesti puuhun, niin otin kuvan :D
Kyyhkysiä puussa
Kävin uudelleen morjenstamassa tanpopoja :D
Metroa pitkin päädyin Osulle hengailemaan ja piipahdin ensimmäiseksi temppelissä sytyttämässä suitsukkeen pataan. Eräs mies portailla huomasi kun leyhyttelin päälleni suitsuketta (kuten asiaan kuuluu) ja hymyili jännästi.
Pata temppelin ovella, johon suitsukeniput asetetaan.
Siitä voi ohikulkiessaan leyhyttää savusta hyvää onnea mukaansa. 

Osu Kannonin temppeli tänään
Osulla kierrellessäni rohkaistuin astumaan kimono-liikkeeseen "vain katselemaan ja inspiroitumaan" kuten olin suunnitellut. Olin aluksi miettinyt että tarvitsen makutuomaria kimonon valinnassa ja nyt olin itsekseen liikkeellä, joten voisin rauhassa katsella vaihtoehtoja ja mutustella ajatusta omasta kimonosta. Kengät tuli jättää kaupan eteiseen...

Katselin ja vertailin kimonoiden värejä ja kuviointeja ja silmiini osui ihana koristekuvioinen vihreä kimono. Helmassa ja oikeanpuoleisessa hihassa kuin vesivärein maalattuja lehtiä ja oksia, joissa on pieniä valkoisia kukkia, jotka näyttävät melkein pajunkissoilta. Kuvan taustalta kangas on liukuvärjätty vaaleammaksi. Huikkasin ujosti myyjälle, ja varmistellen kyselin hintaa ja myyjä kysyi halusinko mallata sitä päälleni. Pääsin kokeilemaan kimonoa päällä peilin luona ja myyjä etsi obi-vöitä mallattavaksi kimonon kanssa. Myyjä oli todella sympaattinen ja suloinen nuori nainen, jolta vielä koitin kysellä värin sopivuudesta, kun vain harvat vaatteeni ovat olleet vihreitä, niin en uskaltanut olla täysin varma väristä. Obiksi valikoitui kulta-valkoinen leveä obi-vyö, jonka kanssa kimonon värit näyttävät kirkkailta.

Kassalla kimono ja vyö pakattiin huolellisesti paperisiin paketteihin, jotka sidottiin kiinni nauhoilla. Myyjä ohjeisti myös säilyttämään kankaita juuri näissä paperipaketeissa.
Kimono sitten lopulta kuitenkin lähti mukaani obi-vyön kanssa ja tuskin maltan odottaa tanssituntia torstaina, kun päivän tunnin aiheena on opetella pukemaan kimono päälle :D Sitten saan kuvankin kimonosta päälläni :P

En kimonoa ostaessani edes muistanut, että pukemaan opettelu on juuri tällä viikolla, mutta ajoitus osui kohdalleen mainiosti. Temppelin savusta leyhytelty hyvä onni ohjasi mieluisan kimonon luokse :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti