tiistai 8. marraskuuta 2016

Sinnikäs tv-lupamies ja sairastelua

Maanantaina ovella kävi tv-lupamies joka koetti saada minulta tv-lupamaksua, joka kuuluu asunnon vuokraan. Hän ei kuitenkaan ymmärtänyt sanaakaan englantia kun yritin asiaa selittää hänelle, ja hän toisteli minulle takaisin puhelimen käännössovelluksella "tämä on Japanin laki." Hän sanoi tulevansa tiistaina tai torstaina uudestaan ja uudestaan hän tottavie tulikin...

Tiistaina tunsin jo heti aamusta olevani kipeä, ja maanantai-ilta oli sitä jo vähän enteillytkin. Jaksoin kuitenkin aamulla soittaa hieman kannelta, käväisin musiikkiliikkeessä hakemassa kanteleen koneistoon voiteluainetta, koululla lounaalla ja soittamassa vähän kotoakin.


Musiikkiliikkeessä ihmettelivät, kun näytin kuvia kanteleesta ja sen koneistosta kysyessäni sopivanlaista turvallista voiteluainetta. Kerroin, että tämä on suomalainen kantele, ja tulin vaihto-opiskelijaksi Japaniin opiskelemaan koton soittoa. :D Ajattelin vielä lähempänä viedä musiikkiliikkeeseen infoa kantelekonserton esityksestä orkesterin kanssa.

Muuten viettelin päivän sitten kotona ja katselin telkkaria jossa uutislähetykset olivat täynnä tätä:

Linkki: Katuun ilmestyi 20-metrinen reikä Japanissa

Lisätietona täällä tuohon liittyen näytettiin, miten vain muutaman metrin päässä maan alla kuopan pohjasta menee metrotunneli. Uutiset keskittyivät seuraamaan miten metron käy, ja liuottaako vesi reiän tunneliin asti. Reikä on siis korkeiden kerrostalojen välissä kadussa, joten saa nähdä miten rakennukset ja niiden perustukset kestävät.

Olo oli selkeästi kuumeinen, päässä humisi ja vointi tuntui huonolta. Suihkussa käydessäni tv-lupamies oli uudelleen ovellani soittamassa ovikelloa, ja jätin avaamatta. Garrett oli ollut tulkkaamassa ensimmäisenä päivänä vuokrasopimustani ja varmistin hänen kanssaan, että lupa tosiaan kuuluu vuokraan ja tästä hepusta ei tarvitse välittää. Noh... tämän jälkeen mies yritti vielä kaksi kertaa tiistain aikana tavoitella minua, ja hänen viimeisin visiittinsä oli klo 21:47 eli lähempänä ilta kymmentä! Todella outo aika virallisen asian hoitoon... Kerroin tästä sinnikkäästä jo ahdistaneeksi käyneestä hepusta Misatolle ja Garrettille, ja Misato kirjoittaa japaninkielisen lapun, jossa lukee että tv-lupa tässä asunnossa on ok, ja ottaa yhteyttä asuntofirmaan, jos on kysyttävää ja että jättää minut rauhaan.

Sairastellessa voikin nyt hyvin seurailla jännittäviä USAn presidentin vaaleja ja ääntenlaskentaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti