sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Viikonlopun kokkailuja ja muuta

Perjantaina sävellystunnilla ensimmäinen sävellys kanteleelle oli syntynyt, se on kappale kanteleelle ja laulajalle, ja Jingn eli Jannien tuotos. Sitä päästään pian kokeilemaan ja äänittelemään Jannien kanssa.

Näkymä perjantaina sävellysluokan ikkunasta, loppupäivän auringon värejä
Perjantaina tuli telkkarista pitkä sessio sumopainia. Tukevat kaverit ottivat yhteen niin että tömisi :D Tyypillisesti sumokilpailussakin nähtiin monenlaista pientä ja hienovaraista perinteistä rituaalia, mm. chio (suolan heittämistä areenalle, sen puhdistamiseksi epäsuotuisista hengistä), chiri-choozu (käsien hierominen yhteen ja vertauskuvallinen paljastaminen, ettei niissä ole aseita), kyykkyasento sonkyo (jossa on tarkoitus rauhoittua ennen ottelua) ja schiko (jalkojen tömistely, jolla vertauskuvallisesti murskataan epäpuhtaudet maasta areenalta).


Lauantaina aamupäivällä ennen puoltapäivää hieman hytkytti. Talo ja sähkölangat ulkona heiluivat. Tsekkasin järistyssovelluksesta, joka näytti järistyksen hieman Osakan eteläpuolelle, josta asti tuli selkeitä järistyskaikuja tännekkin. Tämä oli voimakkain tähänmennessä itse tuntemani ja huomaamani tärinä. 


Lauantaina soitin kannelta, alkuiltapäivän treenasin konserttoa ja koska en jaksanut olla sisällä koko päivää lähdin sitten Nagoyan asemalle katselemaan ihmishälinää. Sieltä tarttui mukaan ihanan söpöset alusvaatteet. Näin ne ja ajattelin, että nuita pitää ainakin edes sovittaa, jos ei omaa (hieman isompaa) kokoa löydy, kun varsinkin rintaliivien osto voi länsimaiselle olla täällä hieman vaikeaa, koska täällä koot ovat enimmäkseen niin pieniä. Todella ystävällinen ja iloinen nuori myyjä opasti sovituskoppiin ja näytti napin mistä painaa jos haluaa hänen tuovan eri kokoja. Kokeilujen jälkeen kyseisen rintsikkamallin isoin koko oli juuri sopiva ja olin riemuissani :D Alusvaatepari on juuri semmoinen söpö ja japanilaisittain tyttömäinen :P

Asemalla kuolasin konditorioiden isoista ja hienoista vitriineistä monenmoisia herkkuja, joiden tuoksu leijui pitkin ostoskäytäviä, mutta koska minulla oli oikea nälkä, päätin jättää herkut toiseen kertaan. 

Konditorian näyteikkunoita
Paluumatkalla asunnolle haastoin suunnistusvaistojani ja jäin metrosta pois Kamejiman (suom. Kilpikonnasaari) asemalla kolme asemaa ennen Nakamura koenia ja lähdin suunnistamaan takaisin asunnolle. Suunnistin pääväyliä pitkin kylttejä lukien, ja lisäksi kuvittelin mistä metro suunnilleen menee maan alla. Löysin lopulta Nakamuran puiston vierestä menevälle tielle, josta alkoikin tuttu reitti takaisin. Hieman ennen puistonreunaa löysin tällaisen kulttuuri kävelykierros opastaulun, joka kertoo kulttuurikohteita Nakamura wardin kaupunginosan alueella.


Sunnuntain aamupala ikkunaparvekkeella, vaihteeksi susheja
Testasin uusia korvakoruja jotka löytyi 300 jenin kaupasta. Vähän tämmöset erilaiset, kun pallukka on tuolla korvan takana :P
Kuvasin kukkia tästä asunnon läheltä pyörätien varrelta
Olin kutsunut Misaton syömään pienen iltaruuan sunnuntai-iltana, niin tässä vähän kokkailuista...
Kurkut ovat täällä pieniä ja näppyläisiä, mutta maistuvat samalle.

Tässä tulossa herkullinen lisuke tuosta reikäkasvista, josta Misato kertoi, että se on ison lootuskukan vartta, mikäli ymmärsin oikein. Todella kovakuorinen tapaus, mutta sitäkin mehevämpi kun paistaa
Sekaan soijaa ja sokeria
Tämän lisukkeen lisäksi myös mustekala-alkupala onnistui kun Azusa sen minulle opetti niin hyvin :P Sinne siis mustekalan kaveriksi tuli kurkkua, merilevää ja merilevän mukana pussissa tullut kastike. Syödessä voi lisätä wasabia suupaloihin.

Muut suunnittelemani ruuat menivätkin sitten lahjakkaasti päin metsää :D Misato tuli, vähän maisteli ja sanoi että mitä jos hän kokkaisi jotain. Ja niin sitten tehtiin: Misato kokkasi ja minä katsoin ja opin taas lisää :D

Matcha-keksejä ja kynttilätunnelma
(kelluva kynttilä vedessä hassussa luumuviinipullossa :P)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti