perjantai 21. lokakuuta 2016

19.10. Keskiviikko ja 20.10. torstai

Kototunnilla keskiviikkona sain kehuja, kun opettajani sanoi, että soittoni on musikaalista. Kuulemma kuulee, etten soita ensimmäistä kertaa jotain insrtumenttia, enkä vain plonksuttele menemään, vaan se on musiikkia. Äänissä ja sävelissä on ajatusta... Jännä havainto ulkopuolisen sanomana, kun tuota ei itse tule ajatelleeksi :D

Kototunnin jälkeen kävin kuuntelemassa Garrettin Kotokonserton harjoituksia. Koto-opettaja Okazaki soittaa 17-kielisellä kotolla teoksessa solistina. Yllätyin, että tuo isompi koto kuuluu orkesterin läpi ilman vahvistusta, toisin kuin kantele, vaikka äänet äkkiseltään kuulostavat yhtä vahvoilta. Hämmästelin myös miten perinteiset klassiset orkesterisoittimet (erityisesti viulu) on sävellyksessä saatu soimaan japanilaissävyin!

*     *    *  

Tanssitunnilla torstaina alkutunnista opeteltiin lisää viuhkanpyörittelytemppuja. Heittoja, pyörittämistä kämmenellä sormen ympäri ja viuhutusta. Näitä on tosi mukavaa harjoitella, kun ne näyttävät sujuessaan todella hienolta ja taidokkaalta. Viuhkat (ja niiden pyörittely) ovat kyllä yksi lemppareistani... viehkeätä ja näyttävää :) Tunnilla tanssittiin uudelleen teenpoiminta-tanssia ja uutta tanssia päivänvarjon kanssa. Teetanssi alkaa tuntua jo tutulta ja siltä että pysyy sujuvasti mukana. Tuo uusi tanssi kuulemma kertoo naisen mustasukkaisuudesta rakastettuaan kohtaan.

Tälläviikolla iltaisin olen opiskellut kanjeja ja jos japanin puhuminen on helppoa, niin kanjeissa sitä haastetta sitten riittää senkin edestä :D Olen aloittanut niistä tutuista mitä täällä on jo nähnyt useaan otteeseen esim. metroasemalla (uloskäynti, ilmansuunnat jne.), ja kaupassa (onigirien maut ja teet ym.). Vaikeinta kanjeissa on, että niiden ulkonäkö vaihtelee fonttityylin, käsialan ja kirjoitustavan mukaan... Esimerkiksi tonnikalaa (maguro) tarkoittava kanji oli vaikea, kun eräässä tapauksessa kirjoitettuna kyseisen kanjin vasemmanpuoleinen ikkunaruutu-kuvio oli hyvin epäselvä.

(Lisään myöhemmin kuvia teksteihin kun saan netin taas rullaamaan, tai koululle)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti