maanantai 10. lokakuuta 2016

Tai-iku no Hi ja todella kaunis Nakamuran puisto

Tänään on Tai-iku no Hi, eli kansallinen kuntoilupäivä Japanissa. Päivän teemat ovat terveys ja liikunta. Lisäksi on lomapäivä koulusta. Päätin lähteä hieman pidemmälle kävelyretkelle laajentamaan ympäristöntuntemusta :D Samalla koitin silmäillä paikallisten pankkien aukioloa.

Haastoin suunnistustaitojani, ja menin Nakamura koenille hieman eri reittiä mitä aiemmin, ja kun totesin siellä pankkien olevan kiinni, lähdin kävelemään kävelykadulta muistuttavaa tietä pitkin eteenpäin kohti uusia valloituksia.

Matkalla Nakamuran risteysaukiolle
Portti Nakamuran puistoon




Käsienhuuhtelu temppeliin menijöille
Toyokunin temppeli
Seurailin jonkin aikaa temppelissä rukoilemassa käyviä ihmisiä. Temppelistä levisi puistoon tunnelmallista suitsukkeen tuoksua ja näin puistossa mustan todella suuren perhosen joka lenteli ympäriinsä. Isoin perhonen mitä koskaan olen nähnyt. 


Täällä samaisessa puistossa on perinteiset festivaalit 22.10. Aion tulla sitten vielä uudelleen.
Kilpikonnia! <3
Suuren kilpikonnalammen vesiputous

Hieno katos lammikon vieressä


Kilpikonnalampi

Nämä ovat tosi ujoja veijareita, säikähtävät todella helposti
Isoja vonkaleita asustaa lammessa puiston toisella puolella

Kaunis bambusilta


Tänään tuolla puistossa ja myöhemmin kadulla uudelleen kierteli pieniä lapsiryhmiä kantaen liehuvasta kankaasta tehtyä lohikäärmenukkea. He lauloivat jotain ja soittivat lyömäsoittimia samalla. 

En millään olisi malttanut lähteä puistosta, mutta nälkä alkoi tulla, niin lähdin etsimään jotain kivannäköistä ruokapaikkaa. Sellainen löytyi puiston ja risteysalueen väliseltä tieltä. Tarjoilija kysyi erikseen, että otanko haarukan ja veitset vai syömäpuikot. Ja puikot tottakai :D Ruokapaikassa oli todella hyvää nuudelia, todella maukkaasti paistettujen kasvisten (paprika, sipuli jne.) ja kananmunan kera. Annos tuotiin kiireesti kuumana kuumalla levyllä suoraan keittiöstä :D 

Jälkiruuaksi sain kaupanpäälliäisinä ilmeisesti liikkeen parasta vihreää teetä (kuumana), joka oli parasta teetä mitä tähän mennessä täällä olen päässyt maistamaan. Kehuin lähtiessä vielä erikseen maukasta ruokaa ja erikoisen hyvää teetä :D

Paluumatkalla Nakamura koenin risteyksessä pysähdyin herkkukauppaan ja nappasin jälkiruuan mukaani. Suuntasin sitten asunnolle suihkuun ja jälkiruualle kahvin kanssa :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti