perjantai 14. lokakuuta 2016

Teetä ja musiikkia

Olen soittanut kannelta ja treenannut kotoa nyt viimepäivinä. Kotonsoitto alkaa vähitellen löytyä, mutta matalampien kielien painaminen on vielä vaikeaa. Koo-jo-no Tsukissa 4. kielen painettava sävel ei tahdo osua ihan aina kohdilleen.

Allaolevan linkin takana koto-läksyni. Kappaleet jotka tulossa ensiviikon konserttiin. Haluaisin kovasti soittaa molemmat kappaleet ulkoa, ja vaikeampi (Koo-jo-no Tsuki) ei ole enää paljosta kiinni että menee :) 

https://drive.google.com/drive/folders/0B7F5FXS3DlvZRUlDdmk3ZEQxY2s?usp=sharing
(linkin pääsee kuuntelemaan kopioimalla sen osoitekenttään uudelle välilehdelle)

    *    *    *    * 

Tanssitunnilla eilen tanssittiin teenpoiminta tanssia, jossa tähyiltiin Fuji-vuorelle ja käytettiin viuhkaa. Välillä tuntuu että en osaa liikkua niin sulavasti ja viehkeästi kuin toiset tunnilla (japanilaiset kun ovat vielä niin sirojakin!), että olen kamalan kömpelö ja kulmikasliikkeinen. Kokeilemassahan ja tutustumassa sitä onneksi kuitenkin ollaan :P Opettaja Nishikawan hymisevä intensiivinen laulu on kyllä kaunista ja rentouttavaa, kun otetaan joitakin kohtia uudestaan ja hän hymisee musiikkia taustalle. Voi melkein kuvitella itsensä hienoksi geishaksi :) 

Jälleen täytyy laittaa kuva vessaihmetyksistä, koska vessareissu oli tänään astetta jännittävämpi. Kyykkypissa sisätiloissa on kyllä jo jotain aika eksoottista :D Allas toimii siis täysin samoin kuin pönttö huuhteluineen, mutta tämä on vaan lattiantasossa. Oli varmaan näky oppilaille käytävällä, kun hölmistyneenä kävin vielä varmistamassa, että menin varmasti naisten vessaan :D



Tänään kävin koululla ennen sävellystuntia treenaamassa kotoa ja eksyin soittamaan pianoakin :) Innoistuin eilen soittamaan kanteleella Cornfield chasea (säv. Hans Zimmer) Interstellar-elokuvasta. Aloittelin tekemään kantelenuotinnusta ja sovitusta, jota sitten tänään pianolla koulussa fiilistelin. 

Sävellystunnin jälkeen lähdettiin Azusan ja Chiharun kanssa teelle Nice Day kahvilaan koulun lähellä ja meillä oli hauskaa :) He ovat nuoria pianisteja. Sain kutsun mennä käymään joku päivä Azusan kotona, ja siellä kuulemma ollaan kiinnostuneita suomalaisesta ruuasta, joten pääsen luultavasti kertomaan jotain perunasta ja ruisleivästä :D Yhtään perunaa en oo muuten täällä nähny :D Chiharun pianonsoittoa konsertissa orkesterin kanssa on luvassa marraskuussa :) 

Chiharu ja Azusa
Maailman parhaimman jäätelön maun mysteeri selvisi. Se on matcha-jäätelöä, eli teejäätelöä, joka tehdään hienosta matchateestä. Wikipedian mukaan matchaan käytettävä teelajike on gyokuro, eli varjossa kasvaneiden teepensaiden lehdet. Ennen lehtien keräämistä pensaat peitellään, jotta lehtien maku makeutuu ja niihin kertyy enemmän aminohappoja. Lehdet kuivataan suorina ja matchaa varten kuivatuista lehdistä poistetaan lehtisuonet ja kannat. Lopuksi teeaines jauhetaan hienoksi jauheeksi. Kahvilassa otin sattumalta matcha-teetä ja jäätelöannoksen, jossa oli tätä samaista taivaallista jäätelöä.


Nuo valkoiset pallerot jäätelön seassa on tehty riisistä




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti