perjantai 21. lokakuuta 2016

21.10.2016 Perjantai

Tänään on ollut vaiheikas päivä.

Ensitöiksi lähdettiin Garrettin kanssa aamupäivällä selvittämään yhä nettiä asuntooni. Toimivan netin saaminen asuntoon tuntuu olevan melkoisen haastavaa. Menimme samaan liikkeeseen Kamimaezulla jossa kävimme aiemminkin, ja tällä kertaa Garretin tulkkausen avulla asia suju maksamiseen asti. Mutta sitten luottokorttini ei tietenkään toiminut kyseisessä liikkeessä. Joten palasimme koululle sävellystunnille ja päätimme yrittää koulun jälkeen isompaa, vilkkaampaa ja aivan ydinkeskustassa olevaa liiketta, jossa mahdollisesti olisi enemmän kokemusta tästä ulkomaalaisten yleisestä ongelmasta Japanissa ja uudemmat kortinlukulaitteet.

Ehdittiin vielä käymään lounaalla ennen kouluun paluuta, ja päädyimme paikkaan josta sai kiinalaista nuudelia Nagoyalaisittain, hyvin mausteisena ja tulisena... Nuudelien lisukkeeksi otimme simpukoita, joiden liemi oli mielestäni todella hyvää, tulisuudesta huolimatta. Tulista ruokaa ei voi hotkia, se pitää syödä varovasti :D Ja toinen virhe minkä tein, oli hieroa (ruuan mausteisuuden takia) vuotavia silmiä samalla sormella, jolla olin noukkinut tyhjiä simpukankuoria liemestä... Se kirvelyn määrä silmässä oli jotain aivan kamalaa; kaikki viereisistä pöydistä katsoivat ja tarjoilija juoksutti kosteita liinoja silmien pyyhkeeksi. Mutta, ruoka oli todella hyvää ja se on pääasia :D

*    *  

Koululla pidin sävellystunnilla soitinesittelyn kanteleesta ja soitin kumpaakin mukanani olevaa, konsertti- ja 10-kielistä kannelta. Jännitti paljon ja olin hieman hermostunut, koska oman soittopöydän puutteesta soittoasento vaihtelee, jolloin soitto tuntuu epävarmalta. Koin pöydän alun alkaen hankalaksi, erillisenä matkatavarana näiden kaikkien lisäksi, kun sitä ei kanteleen kanssa saanut kätevästi "samaan nippuun" kulkemaan lentokoneessa, ja painoakin niillä on aika mukavasti, kuljettaa samassa pakkauksessa. Homma sujui kuitenkin kun päädyin soittamaan isoa kannelta sylistä, vaikka voimakkaissa kohdissa se hieman heiluikin.

Soitosta ja kanteleesta pidettiin todella paljon, kanteleen ääni on kuulemma kiehtova, syvä, ja tunteisiin vetoavaa. Opettaja Kobayashi ja kolme kurssilaista inspiroituivat ja haluavat säveltää kanteleelle jotain. Äänialaa kyselivät ja kaikkea mitä kanteleella on mahdollista soittaa; erilaisia ääniä, otteita jne. Saa nähdä, kiinnostaa hurjasti minkälaisia tuotoksia sieltä syntyy! :D Oltiin kaikki ihan mielissämme, että päädyttiin suunnittelemaan yhteistä illanviettoa kurssiporukalla viikonpäähän perjantaille :) Tuntuu että yhtäkkiä sai kavereita paljon lisää, kun pääsi soittamaan :D


*   *   *

Tony kurssilta liittyi seuraan (tarjouduttuaan ensin kantamaan kanteleeni takaisin asunnolleni :D), kun lähdettiin kohti Nagoyan asemaa nettiasioille. Menimme isoon puhelin- ja nettiliikkeeseen jossa sama kaavakkeiden täyttö toistui. Garrett ja Tony päivittelivät netin hankinnan hankaluudesta, kun täytettävänä on jos jonkinlaista hämmentävää lomaketta. Ulkomailta tulleina opiskelijoina hekin ovat kokeneet saman. Siinä taas kaikkien toimien jälkeen sama juttu - luottokortti ei toimi, eikä käteinen kelpaa. Suomesta pankistani tosiaan vastattiin asiasta kysyessäni, että kortin pitäisi olla täysin toimintakelpoinen, mutta koska sen käyttöyrityksiä ei pankista kuulemma edes havaita, vian täytyy olla täällä päässä. Ratkaisuehdotuksena puhelinliikkeen myyjä ehdotti japanilaisen luottokortin hankintaa, mutta se kuulostaa... hieman liian isolta operaatiolta maassaoloaikaani nähden. Hieman turhauttaa tämmöisiin perusasioihin tuhlata aikaa, kun koko ajan tietää, että aika täällä on rajallinen.

Onneksi täällä on myös todella paljon mukavia asioita vastapainoksi :D

Japanissa oli tänään myös voimakas maanjäristys, Tottorin alueella ja voimakkuudeksi sanomalehti Kaleva näyttää kertovan 6,2 magnitudia. Järistys sattui paikallista aikaa iltapäivällä 2 tienoilla. Puhelinsovellus on näyttänyt sinne illan mittaan useita lievempiä jälkijäristyksiä. Uutisissa näytettiin nyt illalla, kun taloista oli seiniä sortunut, tiilejä pudonnut katoilta, juna suistunut kiskoilta ja luotijunayhteys alueelle on katkennut. Lisäksi 40 000 kotia on ilman sähköä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti